Військовий розповів про зміну тактики РФ під Бахмутом / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники змінили тактику на Бахмутському напрямку. Тепер вони намагаються взяти Бахмут, який вже декілька місяців героїчно боронять українські воїни, у напівкільце. 

Як розповів в ефірі Апостроф TV боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко, росіяни зрозуміли, що "щодня класти 500 чмобіків біля Бахмута і не отримувати нічого – просто безглуздо".

"Навіть уже Пригожин визнає, що місто стало фортецею, брати яку проблематично і дорого. У них закінчуються ресурси, мабуть, потік професійних головорізів для "Вагнера" став вичерпуватися, тому орки коригують свою тактику, намагаючись тиснути на Бахмут з півдня і півночі", – пояснив військовий.

Відео дня

Він наголосив, що сенсу в таких маневрах ворога особливо немає. Проте Шойгу та Пригожину треба показати бодай якийсь результат. Лисенко зазначив, що вони вже давно думають не про Бахмут, а подумки ділять територію "після Путіна".

За словами бійця, кожен більш-менш впливовий гравець у РФ має свою особисту армію, яку потрібно озброювати і забезпечувати. 

"І тут на перший план виходить проблема дефіциту та нестачі снарядів. Звідси й ростуть "ноги" у повідомлень про те, що Шойгу з Герасимовим, щоб утопити Пригожина, просто шкодують для "Вагнера" снаряди, щоб головорізи "кухаря" ще швидше видихнулися і остаточно сіли в калюжу", – резюмував Лисенко.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, російські окупанти зосереджують свої основні зусилля на спробах повного захоплення Донецької області в межах її адміністративного кордону. Зокрема, росіяни ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках. 

Військовий оглядач та колишній речник Збройних сил України Владислав Селезньов заявив, що районі Соледара, Бахмута та Авдіївки Донецької області ситуація залишається складною. Російські окупаційні війська постійно залучають нові ресурси, аби продавити українську оборону. 

Крім того, президент України Володимир Зеленський наголосив, що кожен день невдач ворога на Бахмутському напрямку та загалом на Донбасі – це суттєве послаблення Росії. Він відзначив бійців, які героїчно тримають оборону та протистоять атакам ворога на Бахмутському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: