Загроза нападу росіян на держави Альянсу існує, вважає Ігор Романенко / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Російські війська можуть здійснити напад на держави, які є членами НАТО.

Європейські країни ще не вийшли "зі стану доброти і умиротворення щодо країни-агресора" і до російського диктатора Володимира Путіна як її ватажка, такою думкою генерал-лейтенант Ігор Романенко поділився в ефірі каналу "FreeДом".

"Ризики існують, на жаль (нападу РФ на держави Альянсу, - Ред.). І найближчі країни до Російської Федерації це розуміють краще за інших. І, загалом-то, робляться дії. Однак Європа звикла жити сито й спокійно...", - зазначив співрозмовник.

Відео дня

Цікаві новини щодо відносин Росія - НАТО

Відносини Альянсу з РФ погіршилися, зокрема, через повномасштабне вторгнення росіян в Україну. Держави Альянсу вважають Росію загрозою і активно підтримують українців, які також хочуть поповнити лави НАТО. Російська влада, своєю чергою, вважає Альянс ворожим блоком. 

Наприкінці листопада поточного року заступник глави Міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков стверджував, не бачить передумов для поліпшення відносин між його країною і НАТО в осяжній перспективі. Крім того, він оцінив імовірність того, що в майбутньому відбудеться збройний конфлікт між Росією і країнами-членами Альянсу. За його словами, "цілком і повністю вибір на боці НАТО".

Пізніше стало відомо, що під час нового масованого удару росіян по Україні в Польщі пролетіла ракета РФ, а потім була збита. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг сказав, що у НАТО стежать за ситуацією.

Варто зазначити, що існує 5 стаття НАТО, в якій йдеться, що напад на одну державу є атакою на всіх членів Альянсу, і після цього буде колективна оборона.

Довідка УНІАН. Що таке НАТО - це Північноатлантичний альянс, військово-політичний блок, до якого входить 31 держава. Англійською повна назва блоку - North Atlantic Treaty Organization, а це перекладається як Організація Північноатлантичного договору.

Зокрема, до Альянсу входять Литва, Латвія, Естонія, Словаччина, Болгарія, Румунія, Хорватія, Фінляндія, США та Велика Британія.

Вас також можуть зацікавити новини: