Як Україна створює шляхи наступу на Крим? / фото соцмережі

Український генерал Микола Маломуж заявляє, що для Росії важливі не лише Донецький та Луганський напрямки, а й південь. Та на останньому її завдання зараз - обороняти свої позиції. 

Як розповів генерал в інтерв'ю "Обозревателю", через Кримський міст на територію окупованого півострова перекидаються нові частини, частково перекидання здійснюється на Донбас та Запоріжжя, створюються укріпрайони.

"Я не вважаю їх досить ефективними, але вони копають у Мелітополі, Бердянську, Новій Каховці", - каже Маломуж.

Відео дня

Генерал наголосив, що південь - стратегічний напрям для захисників України, й пояснив чому:

"Південь є важливим стратегічним напрямом для нас, тому що, звільняючи південь, ми повністю перекриваємо всю південну комунікацію ворога в Крим і, відповідно, створюємо перспективи наступу на Крим".

Окупація Криму та розмови про його звільнення

Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення.  Країни Заходу не визнали анексію півострова.

Після вдалого контрнаступу в Харківській та Херсонській областях в українській владі та військові експерти заговорили про звільнення Криму. Так, радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Україна поверне півострів за півроку.

Як повідомляло видання NBC News,  Україна має військовий потенціал, щоб повернути собі Крим, але деякі офіційні особи стурбовані тим, що будь-який великомасштабний наступ, який загрожує російській окупації півострова, може підштовхнути Володимира Путіна до застосування ядерної зброї.

Командувач військами Оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук 17 грудня заявив, що Україна у 2023 році звільнить Крим і переможе у війні з Росією.

Вас також можуть зацікавити новини: