Українська ППО дуже ефективна / фото facebook.com/kpszsu

Засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", екс-заступник начальника Генштабу генерал Ігор Романенко розповів про засоби ППО, які потрібні для захисту українців від балістичних ракет.

"Американські Patriot дають змогу знищувати саме балістичні ракети, до яких належать "Кинджал", "Іскандер" і ракети, які застосовують пуски з повітряних платформ. Для того, щоб вони були ефективними, особливо в нічний час, потрібно забезпечити дії цих вогневих засобів. Тобто засоби, які б їх виявляли, та прожектори, які б візуально давали змогу їх виявляти, лазерні вказівки, тепловізори. Це елементи, які підвищують ефективність дій мобільних груп", - розповів він в ефірі "Еспресо".

За словами генерала, наразі Україна є країною з протиракетною обороною, оскільки отримала американські Patriot. Романенко вважає нашу державу унікальною, оскільки в жодній з країн світу немає такої кількості різних засобів ППО і досвіду їхнього застосування.

Відео дня

"Наша держава потужно розвивається в цьому напрямку і є унікальною у світі, оскільки різних засобів в такій кількості в інших країнах немає, як і досвіду застосування. Patriot, які ми отримали від наших партнерів, - це дуже потужні комплекси, які спроможні знищувати балістичні ракети. Також це боротьба з Shahed, тобто безпілотними апаратами, які діють на низьких висотах", - додав військовий.

Українська система ППО

На території України працюють різні комплекси протиповітряної оборони західного зразка, зокрема NASAMS, IRIS-T, Patriot. Найкращим на сьогодні є німецька IRIS-T, заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

При цьому під час останньої атаки дронів близько 40% із рекордної кількості "Шахедів", які Росія запустила по Україні, було збито мобільними вогневими групами. 

Вас також можуть зацікавити новини: