Наслідки атаки дронів у Солом'янському районі Києва / фото УНІАН, Дмитро Ключко

Сьогодні близько 40% із рекордної кількості "Шахедів", які Росія запустила по Україні, було збито мобільними вогневими групами. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Цього разу хочемо подякувати мобільним вогневим групам. Це той передовий ешелон, на який і покладене завдання в більшості збивати ці ударні БпЛА для того, щоб зменшити кількість видатку наших зенітно-керованих ракет. Сьогодні близько до 40% дійшов процент збиття саме мобільними-вогневими групами", - сказав Ігнат.

За його словами, цієї ночі ворог випустив рекордну кількість ударних БпЛА по Україні. Раніше рекорд тримався також в столиці в новорічну ніч. Тоді було випущено 45 "Шахедів". На наступний день було випущено 39 БпЛА.

Відео дня

"Такої кількості як сьогодні, звичайно, не було. На жаль, б’ємо сьогодні рекорди. Але, на щастя, протиповітряна оборона робить ті дива, про які не можуть навіть на Заході інколи повірити", - додав речник Повітряних сил.

Нічна атака дронів – що відомо 

Сьогодні, 25 листопада, окупанти вночі влаштували чергову атаку дронів на столицю. У Києві повітряна тривога тривала понад 6 годин. Незначні пошкодження зафіксовані у Дніпровському, Голосіївському та Печерському районах Києва.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що 25 листопада росіяни випустили рекордну кількість ударних БПЛА "Shahed". Усього зафіксовано пуски близько 75 "шахедів" із двох напрямків – Приморсько-Ахтарськ та району Курської області РФ. Основний напрямок удару – Київ. 

Після російської нічної атаки "шахедами" у Києві залишилися без світла 77 житлових будинків та 120 установ.

Вас також можуть зацікавити новини: