Окупанти атакують Україну дронами / фото t.me/mod_russia

Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал Ігор Романенко розповів про те, як російська армія використовує високоточні ракети та дрони для своїх атак.

Романенко наголосив, що окупанти використовують не лише дешеві "шахеди", а й ракети, які деякий час економили, пише Еспресо. "Ресурс у них є, за цей час накопичили близько 900 сучасних високоточних ракет для запуску з повітря бомбардувальниками Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3. Крім того, "калібри" з платформ морських кораблів, ракетних катерів і підводних човнів", - розповів він.

Романенко додав, що також у росіян є "Іскандери" для запуску крилатих ракет, а саме тих, які можуть прокладати маршрут, а й "облітати райони протиповітряної оборони, обходити з іншого боку і на останньому застосуванні ми все бачили".

Відео дня

Крім цього, фахівець зазначив, що армія РФ удосконалює дрони, шукає шляхи модернізації, зокрема застосовує SIM-карти. "Проте потужність бойової частини "шахедів" не така, як у цих крилатих ракет. Крім крилатих ракет є балістичні. Тому поєднання "шахедів" і ракет різного типу приводить до підвищення ефективності", - розповів експерт.

У зв'язку з цим вын додав, що Україні необхідно більше засобів протиповітряної оборони від союзників і не тільки комплекси Patriot, а й THAAD.

Повітряні атаки на Україну 

З початку грудня окупанти масовано атакують українську територію дронами і ракетами. Зокрема у ніч на 8 грудня вороги атакували Україну безпілотниками типу Shahed із району Приморсько-Ахтарська, повідомили Повітряні сили. Там додали, що окупанти також запустили зенітні керовані ракети С-300 з території "Бєлгородської народної республіки". "Усього зафіксовано пуски семи ударних БпЛА Shahed-136/131 та шести зенітних керованих ракет С-300", - йшлося у повідомленні.

А вже зранку 8 грудня Повітряні сили повідомили про пуски крилатих ракет з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Вас також можуть зацікавити новини: