В Генштабі розкрили деталі атаки на Севастополь / ЧП Севастополь

Генеральний штаб Збройних сил України прокоментував вчорашню "бавовну" на нафтобазі РФ у Севастополі. Це був стратегічно важливий об'єкт росіян, який забезпечував пальним кораблі Чорноморського флоту.

Як зазначається у ранковому зведенні, у Севастополі неспокійно, адже вогнем знищено 10 резервуарів з нафтопродуктами, загальною ємністю близько 40 тисяч тонн.

"У зв’язку з цим, містом поширились панічні чутки про нездатність російської протиповітряної оборони забезпечити безпеку власних стратегічних об’єктів. У свою чергу, відчуваючи початок так званого "гарячого курортного сезону" в тимчасово окупованому Криму, російські військовослужбовці почали писати рапорти на відпустку, в яких вказують місця її проведення на території континентальної Росії", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Знищена нафтобаза забезпечувала пальним кораблі Чорноморського флоту РФ, які завдавали ракетних ударів по мирних містах України. Мішенями російських терористів ставали мирні люди та цивільні об’єкти. Водночас, за наявною інформацією, в результаті пожежі на нафтобазі постраждалих немає.

"Бавовна" у Севастополі 29 квітня - що відомо

У ніч на 29 квітня в Козачій бухті окупованого Севастополя пролунав потужний вибух, потім сталася велика пожежа.

Пізніше окупаційна влада визнала, що невідомі безпілотники вдарили по їхній нафтобазі. Пожежі присвоїли 4-й клас, росіяни залучили до гасіння навіть потяг. За словами окупантів, Севастополь було атаковано нібито шістьма китайськими БПЛА, тільки два долетіли до нафтобази.

Згодом "бавовну" прокоментували в ГУР - там вибухи назвали "карою Божою" за кривавий удар російських терористів по багатоповерхівці в Умані. Як розповів представник розвідки Андрій Юсов, у Севастополі згоріло близько 40 тисяч тонн нафтопродуктів окупантів

Вас також можуть зацікавити новини: