Роман Світан розповів про головну небезпеку під Авдіївкою / фото Telegram/Віталій Барабаш

Бої за Авдіївку (Донецька область) залишаються в центрі уваги. Ключова небезпека під містом - це південна "клешня" російських загарбників.

Супротивники "намагаються з-під Донецька через Веселе, Опитне, Водяне - ось звідти, з півдня натиснути, підійти до дороги, яка живить Авдіївку", розповів УНІАН військовий експерт Роман Світан. "Небезпека саме в районі Авдіївки - там не так Авдіївський коксохім, як південна клешня росіян...", - сказав він.

За його словами, навіть якщо вороги візьмуть під повний оперативний контроль за допомогою артилерії цю дорогу, то "за великим рахунком для нас великої проблеми (це - Ред.) не несе, оскільки в самій Авдіївці, в самому гарнізоні, за 10 років створено достатню кількість заглиблених складів, до яких дістати просто неможливо".

У центрі уваги Авдіївка - новини, які сьогодні варто знати:

Біля Авдіївки на початку жовтня ситуація загострилася - росіяни пішли на штурми і намагалися оточити місто. Українські захисники та захисниці дають окупантам гідну відсіч, РФ зазнала дуже серйозних втрат.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав, що окупанти біля Авдіївки застосували суїцидальну тактику прориву. За відомостями української влади, Росія під час наступальних дій втратила приблизно 4 тисячі осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: