Олександр Коваленко розповів, який контингент РФ присутній під Авдіївкою / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська продовжують стягувати великі ресурси під Авдіївку Донецької області. Для Сил оборони це зараз найбільш гаряча та небезпечна ділянка фронту. 

Про це заявив в ефірі телеканалу "Еспресо" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, зараз в районі Авдіївки присутні кілька окремих стрілецьких бригад окупантів – йдеться про "доволі серйозний потенціал". 

"Якщо 10 жовтня ми говорили, що противник розпочинає наступальні дії та задіює ресурс 1-го армійського корпусу, також тоді використовувалась 20-та, 150-та мотострілецькі дивізії зі складу 8-ої загальновійськової армії РФ. А через майже півтора-два тижні вже мова йшла, що фактично уся 2-га загальновійськова армія РФ перебуває біля Авдіївки. Там зараз є 15-та, 21-ша та 30-та окремі стрілецькі бригади (ОСБр), тобто доволі серйозний потенціал",– пояснив Коваленко. 

Відео дня

Також експерт додав, що зараз на тому напряму перебуває і 55-та ОСБр зі складу 41-ої загальновійськової армії РФ. Росіяни накопичили там ресурсу більше, ніж стягували для штурмів Бахмута. 

"Росіяни продовжують стягувати під Авдіївку достатньо серйозний ресурс. Для них це фетиш, такі ось вони маніакальні фетишисти щодо Авдіївки. І загально, якщо ми розглядаємо протяжність фронту, то біля Авдіївки зараз накопичено росіянами ресурсу навіть удвічі більше за своїми можливостями, ніж було біля Бахмута. Це зараз найгарячіша та найнебезпечніша ділянка фронту саме для Сил оборони", – констатував Олександр Коваленко.

Війна в Україні: важливі новини

Протягом доби, 4 листопада, росіяни намагалися повернути позиції біля Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. Зазначається, що на фронті відбулося 71 бойове зіткнення. 

Водночас окупанти не припиняють обстрілювати українські міста. Так, РФ вгатила по Полтавщині. Уламки ракети пошкодили кілька житлових будинків у Миргородському район, загинула жінка. Також відомо про кількох постраждалих, серед яких двоє дітей. 

Також росіяни атакували Дніпро. Голова ОВА Сергій Лисак повідомив про "приліт" в області.

Вас також можуть зацікавити новини: