Світан розповів, скільки ракет РФ може накопичити на осінь / фото з соцмереж

Російські війська можуть накопичити до осені 2,5 тисяч ракет.

"До осені треба однозначно готуватися. Росіяни можуть зараз взагалі перестати працювати ракетами по Україні, а просто збирати на осінь, - заявив військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних сил України у запасі, військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю УНІАН. - Близько 300 ракет буде крилатих та ще близько двох тисяч ракет інших типів, які вони можуть виробляти: Х-39, Х-59. На осінь у нас може бути проблема, якщо ми не вирішимо питання щодо ракет".

Що стосується інформації про наміри РФ виробляти ракети Х-50, експерт висловив сумнів з цього приводу:

"Ця ракета - середнє між Х-101 та Х-59. 1,5 тисячі кілометрів дальності. Вони просто намагаються її поставити на потік, використовуючи елементну базу, свою або ту, яку змогли знайти, і вже на цій елементній базі будуть намагатися створити ракету. Вона ще в ескізі, у проекті. Розуміючи, як довго росіяни розгортають будівництво, я не думаю, що вона взагалі з'явиться".

Скільки ракет у Росії - що повідомлялося

Як писав УНІАН, ракетна небезпека для України зараз висока, хоч і запас високоточних ракет у росіян близький до критично малого. Відповідну заяву зробила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Швидше за все, будуть економити, але не виключено, що будуть таки і застосовувати", - зазначила вона.

Спікер не виключила, що росіяни можуть використовувати ракетоносії в Чорному морі з "Калібрами".