Яка ситуація в Харкові та області сьогодні? / фото facebook.com/MNSKHARKIV

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Харків та область неодноразово зазнавали авіаударів РФ.

УНІАН розповідає, що відбувається в Харкові та регіоні сьогодні, 11 квітня, в режимі онлайн.

21:33 У Харкові зросла інтенсивність обстрілів, у понеділок є загиблі, зокрема дитина, і поранені — мер Харкова Ігор Терехов.

Відео дня

20:44 Звернення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

20:31 Увага! По м. Харкову з дронів та ракет з РСЗВ "Ураган" вороги скидають протипіхотні міни! Вони виглядають як на фото нижче! У жодному разі не беріть такі боєприпаси до рук, не підходьте до них, не намагайтеся ліквідувати самостійно. Якщо ви побачили вибухонебезпечний предмет – негайно викликайте рятувальників за номером 101.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

20:22 СБУ оприлюднила зізнання агента російських спецслужб, який працював у Адміністрації попереднього президента.

Затриманий контррозвідкою СБУ зрадник зізнається, що з 2014 року працював на російські спецслужби, які допомагали йому робити кар'єру в українських органах влади.

Він працював у суді, потім у департаменті зовнішньої політики та євроінтеграції Адміністрації попереднього президента, а після того служив у війську.

20:09 На Харківщині пошкоджено понад 800 км доріг. Але там роблять ямковий ремонт. Комунальники латають те, що хоч трохи вціліло. Зараз вони лагодять траси, якими пролягає евакуаційний маршрут: M-03 Київ-Харків-Довжанський і М-18 Мерефа-Лозова.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

19:35 На відео — вчорашній приліт Харковом Водіям фури та жигулів дуже і дуже пощастило вибратися звідти живими.

18:59 Ось так виглядає водосховище у Старому Салтові після приходу орків.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

18:51 Оперативне зведення від Генштабу ЗСУ станом на 18.00 11 квітня 👉На Слобожанському напрямку противник продовжує частково блокувати місто Харків, проводить обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів. 👉У районі міста Ізюм окупанти намагаються утримати раніше захоплені рубежі.

18:33 Терехов: Харків'яни нікуди не їдуть, відстоюватимуть місто.

17:35 СБУ затримала на Харківщині колишнього працівника Адміністрації президента України. Його звинувачують у роботі на російські спецслужби. Затриманий з 2014 року був агентом головного управління генштабу рф (раніше цей підрозділ називався ГРУ). А до 2019 року зрадник працював у тоді ще Адміністрації президента і мав доступ до держвної тємниці, повідомив начальник СБУ в Харківській області Роман Дудін.

17:34 У Харкові рашисти пошкодили 1617 багатоповерхівок Про це мер Харкова Ігор Терехов сказав у інтерв'ю CNN, повідомила прес-служба Харківської міської ради. Крім того, він повідомив, що Росія стала застосовувати нову зброю – бомби на парашутах та міни відкладеної дії. За його словами, незважаючи на війну, багато хто не хоче залишати рідне місто, хоча має можливість евакуюватися.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

17:32 У Харківській області створено гарячу лінію для підприємців Суть цієї лінії в тому, що ви можете поставити будь-яке питання, на яке ви не знайшли відповідь. Тобто, якщо вам потрібна інформація про урядові ініціативи, про відновлення роботи підприємств, допомогу з релокацією бізнесу, взаємодію з контролюючими органами, налагодження виробничих ланцюгів, кооперацію тощо. +38(067) 578 00 00.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

16:35 орки намагаються використати українських дітей для розвідки позицій ЗСУ У Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram. Загарбники обіцяли сплатити гроші за інформацію про позиції українських військових на території міста. Тим часом на Луганщині двоє рашистів особисто запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування військ ЗСУ. СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок! Окупанти штовхають дітей до кримінальної відповідальності.

16:16 Патрульні щоденно затримують прихильників "руского міра", посібників окупантів та ймовірних корегувальників Під час перевірки підозрілих осіб поліцейські виявляють тих, хто робить фото різних об'єктів інфраструктури та техніки, передає інформацію про розташування українських сил ворогу, або в різний спосіб закликає до підтримання окупантів. Таких людей патрульні передають відповідним органам для подальшої перевірки на причетність до диверсійної діяльності та притягнення до відповідальності. Шановні громадяни, будьте пильними та у разі виявлення підозрілих осіб негайно повідомляйте в поліцію.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

16:07 У Харкові у вівторок, 12 квітня, відновлюють роботу світлофори, встановлені на головних вулицях міста. Завтра з 10:00 до 19:00 працюватимуть світлофорні об'єкти, встановлені на перехрестях пр. Гагаріна/вул. Гольдбергівська, пр. Гагаріна/вул. Одеська, вул. Клочківська/Бурсацький узвіз, вул. Клочковська / узвіз Клочківський, пр. Науки (біля пам'ятника козаку Харька), вул. Академіка Павлова/Салтівське шосе. З середи ці світлофори працюватимуть з 8:00 до 19:00. Також цього тижня буде запущено ще кілька світлофорів. Місто потроху оживає 🙌

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

15:16 Через військове вторгнення РФ в Україну на території Харківської області загинули 22 дитини, 51 дитина поранена Внаслідок постійних бомбардувань та обстрілів Харкова пошкоджено 164 навчальні заклади, з них 86 шкіл, 66 дитячих садків, 9 закладів позашкільної освіти, 3 будівлі управлінь освіти. Повністю зруйновано 1 школу та 3 дитячі садки. На території Харківської області через обстріл пошкоджено 37 навчальних закладів, з них 21 заклад шкільної освіти, 16 закладів дошкільної освіти. Зруйновані повністю щонайменше 3 школи та 1 дитячий садок. 

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

15:13 З Ізюма проводять "тиху евакуацію" Фото врятованих із найбільш обстрілюваного та заблокованого росіянами міста опублікував співробітник міськради Максим Стрельник.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

15:11 Укрзалізниця призначає на завтра, 12 квітня, додатковий рейс Інтерсіті+:

🚆Харків - Львів о 17:00

Квитки у продажу на сайті та чат-ботах Укрзалізниці.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

13:08 З Лозівської громади виїхали понад 40% жителів, триває евакуація з Барвінкового.

"Сьогодні на площі міста будуть стояти автобуси, які будуть вивозити на станцію Лозова, тому збирайте речі, підходьте та евакуюйтеся", — повідомив голова Барвінкового Олександр Бало.

12:57 Внаслідок обстрілу, в одному з районів Харкова знову почалася пожежа.

12:53 Як подати заяву в Дії: Зайдіть у Дію та натисніть → Послуги → Пошкоджене майно, заповніть форму, вказавши всю потрібну інформацію.

Важливо: вносити дані потрібно тільки щодо вашого власного житла. Одна людина не може подати заяву на весь будинок, а тільки на свою квартиру.

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

12:33 Російські міни уповільненої дії знаходять в Індустріальному, Київському, Немишлянському районах Харкова. 

"Боєприпаси з пластиковим корпусом, невеликого розміру, вагою близько 1,5 кг. Розкидані по подвір'ях житлових будинків та вулицях. У жодному разі не беріть такі боєприпаси в руки, не підходьте до них, не намагайтеся ліквідувати самостійно. Якщо побачили вибухонебезпечний предмет — негайно викликайте рятувальників за номером 101. Без нагальної потреби — не виходьте з укриттів, міна в будь-який момент може вибухнути!" — повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

11:19 Вночі над Харковом збили російський безпілотник – голова ОВА.

11:06 Евакуація з Харкова: як виїхати з міста 11 квітня. Детальніше.

10:20 ДСНС розсилкою SMS попереджає жителів Індустріального району Харкова про небезпеку вибухів: "Не виходьте на вулицю, відійдіть від вікон!"

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

09:53 Проспект Олександрівський у Харкові перекритий між бульваром Богдана Хмельницького та вулицею Пожарського. Близько 1:00 російські війська дистанційно закинули туди міни сповільненої дії. Боєприпаси на таймері та можуть вибухнути у будь-яку мить. Зараз рятувальники та поліція оточили квартал і намагаються змусити людей не виходити на вулицю, щоб убезпечити територію та почати розмінування. Міни розкидані у дворах житлових двоповерхівок на самому проспекті Олександрівському.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

09:07 Звільнена від окупантів Вільхівка майже повністю. Під час огляду місця події встановлено, що більшість житлових будинків, підсобних господарств, цивільний автотранспорт, місцева школа та магазини пошкоджено або зруйновано повністю. Також на місці виявлено знищену бронетехніку окупантів, використану зброю та тіла російських військовослужбовців — повідомили у прокуратурі.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

07:07 Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив, що сьогодні вночі Росія продовжувала обстріли Харкова.

06:53 Окупаційні війська Російської Федерації можуть спробувати організувати наступ з району Ізюма на Харківщині в напрямку Дніпра.Про це повідомляє The New York Times із посиланням на посадових осіб Пентагону. Ця оцінка з'явилася після того, як супутникові знімки показали рух сотень одиниць військової техніки через селище Великий Бурлук на Харківщині в напрямку Ізюму у п'ятницю.

06:05 Колишній радник голови МВС України Михайло Апостол із посиланням на свої джерела повідомляє, що під Харковом ЗСУ розбили колону російської військової техніки, багато загиблих. Офіційного підтвердження поки що не надходило.

Що відбувається у Харкові сьогодні: хроніка війни у місті та області онлайн

03:38 Російські окупанти майже повністю знищили село Вільхівка у Харківській області, повідомили в обласній прокуратурі. Більшість житлових будинків, підсобних господарств, цивільний автотранспорт, місцева школа та магазини пошкоджені чи зруйновані повністю.

01:30 Рашисти вдарили по житловому будинку в Харкові, сталася пожежа. Раніше повідомлялося про потужні вибухи в Харкові.

00:00 Найгарячішою точкою бойових дій на Харківщині залишається місто Ізюм, заявляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов. За його словами, на сьогодні підстав для масової евакуації мешканців міста Харків немає, наші Збройні Сили міцно тримають оборону міста.

Нагадаємо, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого вранці. Окупанти бомблять інфраструктуру і мирні міста нашої країни, серед яких Київ, Харків, Маріуполь, Житомир та інші.

Вас також можуть зацікавити новини: