Захисників вітають місцеві жителі, які плачуть від радості / Скріншот

11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. 12 листопада до міста повертається Нацполіція. Там росіяни залишили після себе страшенний гармидер.

Проект "Український свідок" опублікував кадри з деокупованого Херсона. На ньому — підрозділ ТОР Управління поліції Херсонської області, які заїжджають в місто з боку Чорнобаївки.

"Тут були фугаси, все було заміновано. Але тепер можна заїжджати", — повідомляє поліцейський з позивним Семпай.

Представників Нацполіції вітають місцеві жителі, які плачуть від радості: вони чекали, доки український прапор знову буде майоріти над містом. Поліцейські деблокують будівлю управління Нацполіції, зриваючи з нього напис "Управление ГИБДД в Херсонской области". 

Росіяни залишили в місті  чимало графіті зі своєю символікою, розбиті машини та деінде - триколорні ганчірки. Одна з місцевих жительок розповідає, що окупанти буквально вчора пограбували її магазин. 

Тепер Нацполіція та військові проводитимуть фільтраційні заходи. Зокрема будуть розміновувати місто, ловити перевдягнених росіян, які не встигли втекти, та повертати місто до нормального життя.

ЗСУ зайшли до Херсона 11.11.2022 - як це було

9 листопада у Міноборони РФ повідомили, що російські війска залишають Херсон та правобережжя області. Згодом окупанти підірвали мости на Херсонщині та Миколаївщині.

11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона, мережу заполонили фото та відео, як місцеві жителі зустрічають українських захисників.

Увечері того ж дня президент України Володимир Зеленський у своєму відеозвернення підтвердив, що бійці зайшли до Херсона. Також повідомлялося, що деокуповано все правобережжя Херсонської області.

Російські пропагандисти називають втечу Росії з Херсона "важким рішенням" та змінюють риторику на більш спокійну на тлі невдачі Кремля.

Вас також можуть зацікавити новини: