Українці здатні вже цього року перемогти Росію, вважає Христо Грозев / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Журналіст-розслідувач Христо Грозев вважає, що Україна може здобути перемогу над РФ до кінця поточного року.

Хід війни в Україні реально значною мірою залежить від того, на скільки світ продовжить допомагати Києву, розповів експерт в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, якщо все йтиме так само, як зараз, то скоро українська держава може перемогти.

"...Але, якщо все йде тим ходом, який ми зараз бачимо, то я бачу кінетичну перемогу України... до кінця цього року. Знаєте, я навіть думаю, що Крим реальніше звільнити, ніж Донбас, тому що мотивація для української людини вона настільки сильна стосовно Криму, що я впевнений, що він буде пріоритетним...", - вважає розслідувач.

Війна Росії та України - сьогодні це варто знати

Радник глави Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк говорив, що точно не можна сказати, коли війна з РФ завершиться. За його словами, українська держава буде абсолютно справедливо фіналізувати це протистояння. Подоляк підкреслив, що громадяни РФ будуть відчувати весь той біль, який пережили українці.

Пізніше - на початку червня, стало відомо, що захисники України в Донецькій області звільнили від російських загарбників низку населених пунктів - Благодатне, Макарівку, Нескучне й Сторожове. У Сторожовому унаслідок зачистки ліквідовано близько 50 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: