Зеленський вважає, що винищувачі вирішать хід війни / фото прес-служб офісу президента

Рішення про передачу Україні винищувачів могло б вирішити хід війни з Російською Федерацією. Київ чекає цей крок від західних союзників.

"Ми дуже потребуємо цього і просимо президента Байдена, щоб США могли почати підготовку українських пілотів. Він сказав мені, що над цим працюватимуть. Я вірю, що США дасть нам можливість захистити небо", - заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для CNN.

При цьому він зазначив, що хоч це рішення дуже важке, але Україна очікує його, адже саме поставки винищувачів можуть вирішити хід війни.

Відео дня

"Я сказав Байдену, що нам потрібні ці літаки, вони допоможуть нам захистити себе. Ось чому вони нам терміново потрібні", – підсумував Зеленський.

Винищувачі для України - що відомо

Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що українська армія отримає два-три типи винищувачів незважаючи на те, що багато урядів відмовляються від поставок літаків.

При цьому в Конгресі США заявили, що Україні може отримати винищувачі у вирішальний момент. За словами президента США Джо Байдена, Київ поки не потребує літаків.

Водночас українські льотчики проходять випробування на базі ВПС США. Таким чином США хоче зрозуміти рівень українських пілотів.

Вас також можуть зацікавити новини: