"Стрєлок" назвав причини, за якими Захар Прилєпін міг вижити після замаху / фото REUTERS

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) поміркував на тему підриву машини, в якій знаходився колишній депутат Держдуми РФ - пропагандист-письменник, посіпака бойовиків "ЛДНР" Захар Прилєпін.

Основна причина того, що унаслідок потужного вибуху Прилєпін вижив - "недосвідченість диверсантів під час закладки пристрою", написав "Стрєлок" у своєму Telegram. "...практично вся енергія вибуху була спрямована вгору (або, навпаки, вниз) на передню частину машини - вибухова хвиля і осколки здебільшого пройшли повз пасажира", - вважає він.

У Гіркіна є ще одна версія, яка пояснює, чому пропагандист так і не був знищений. На його думку, вибуховий пристрій могли встановити спеціально так, щоб ліквідувати Прилєпіна, коли він їхав на передньому сидінні, а той несподівано сів на інше місце.

Відео дня

Захар Прилєпін підірваний - новини, які варто знати

6 травня стало відомо, що біля російського міста Нижній Новгород була підірвана машина Audi Q7 Захара Прилєпіна. Посіпака ворога отримав важкі поранення і був госпіталізований. Унаслідок підриву авто ліквідовано охоронця пропагандиста. Після вибуху утворилася вирва глибиною 1,5 метра, машина перетворилася на купу металу.

Відповідальність за замах на Прилєпіна в Росії взяв на себе партизанський рух українців і кримських татар - "АТЕШ". 

Радник глави Рфісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк натякнув, що підрив машини з Прилєпіним могли вчинити спецслужби РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: