За понад місяць в Україні ліквідовано 223 дрони Shahed-136, поділилися у ЗСУ / скріншот

За 36 діб Силами оборони України знищено 223 дрони-камікадзе іранського виробництва Shahed-136.

Про це у Facebook повідомляє командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Станом на 19 жовтня, із першого випадку збиття на території України дрона-камікадзе іранського виробництва Shahed-136 (13 вересня 2022 року, м. Куп’янськ), протиповітряною обороною Повітряних сил та інших складових Сил оборони України знищено 223 БПЛА цього типу", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що до знищення баражуючих боєприпасів Shahed-136, які окупанти маркують як "Герань-2", залучаються зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, самохідні зенітні установки, мобільні вогневі групи ПЗРК, зенітні гармати, великокаліберні кулемети та інше озброєння.

"Безумовно, з тих збитих є і вцілілі, нерозірвані на шматки… Те, що вивчили - це 100%, і наразі вивчаються ефективні методи протидії і менш затратні, бо на сьогодні за дроном відправляється навіть винищувальна авіація і ЗРК з великими ракетами, але поки є така загроза, будемо використовувати всі сили та засоби, які є сьогодні для знищення цих БПЛА", - сказав спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Він додав, що будь-які дрони - це повітряна ціль, кожна з яких має свої характеристики, і в будь-якому випадку вони будуть збиватися засобами ППО.

Росія використовує іранські дрони проти України - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, у серпні стало відомо, що Іран продав Росії тисячу своїх безпілотників.

При цьому іранська влада офіційно заперечує продаж безпілотників Росії і стверджує, що зброя потрапила до РФ через треті країни.

У середині жовтня з’явилися повідомлення, що РФ замовила в Ірану ще понад 2 тис. таких дронів.

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що у Євросоюзі збирають докази і готові відреагувати на застосування іранських дронів у війні РФ проти України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова надати країнам-членам ЄС докази про передачу Іраном Росії дронів-камікадзе. Очільник МЗС також запропонував президенту України розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

Спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що українські військові знищують понад 85% дронів-камікадзе Shahed-136, якими російські окупанти намагаються бити по Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: