Жданов пояснив, чому іранські дрони-камікадзе настільки небезпечні

Якщо дрони летять роєм, то система ППО може бачити їх, як одну ціль, пояснив експерт.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чому українська система протиповітряної оборони (ППО) збиває не всі іранські дрони-камікадзе.

На своєму YouTube-каналі експерт відповів на питання, як іранські БПЛА змогли долетіти до Білої Церкви у Київській області.

"Ці дрони летять на дуже малій висоті і на дуже маленькій швидкості. Вони огинають рельєф місцевості та можуть змінювати напрямок польоту. Тобто маршрут польоту може програмуватися заздалегідь. Якщо вони летять роєм, тобто летить 5-6 дронів, то у цьому випадку система ППО може бачити їх, як одну ціль і пускати по них одну ракету", – пояснив Жданов.

"Їх супроводжували. Там, де їх могли побачити, там їх супроводжували та збивали, намагалися збивати. Ми знаємо точно, що з 12 дронів, які летіли в район Білої Церкви, шість дронів збили, шість – досягли своєї мети", – додав експерт.

Жданов акцентував, що кількість збитих дронів з кожним днем збільшується:

"Ми вчимося їх збивати. І, я сподіваюся, найближчим часом у нас з'являться більш серйозні засоби (ППО)".

Іранські дрони-камікадзе атакували Білу Церкву: що відомо

Нагадаємо, вночі 5 жовтня росіяни атакували Білу Церкву Київської області дронами-камікадзе.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, було зафіксовано шість влучень. Постраждала одна людина і пошкоджена інфраструктура міста.

Повідомлялося, що Збройні сили України знищили 6 з 12 дронів-камікадзе.