Київ покладає надії на дешеві дрони через зменшення фінансування з Заходу, - The Times

Українські пілоти дронів-камікадзе знищують сотні цілей.

Через те, що західне фінансування поступово вичерпується, Україна дедалі більше покладає надії на дешеві безпілотники, які можуть точно визначити слабке місце на ворожій цілі. Про це йдеться у матеріалі The Times.

Зазначається, що маленькі, швидкі та маневрені, FPV-дрони оснащені камерами, які пілоти використовують для того, щоб спрямовувати їх точно у слабке місце на ворожій машині, завдаючи шкоди. Для таких пошкоджень інакше знадобилося б десять некерованих артилерійських снарядів.

"Зростання попиту було екстремальним. Я знаю операторів дронів, які вже знищили 600 одиниць бронетехніки, використовуючи по 25-30 безпілотників на день. Їхня кількість вражаюче величезна - жоден інший вид піхоти не може цього зробити", - розповів координатор проекту FPV-дронів Богдан Данилов.

За словами авторів матеріалу, в Україні вважають, що дрони-камікадзе є відповіддю на "нерішучість Заходу" у наданні військової допомоги та боєприпасів. При цьому, маючи дальність дії до 20 км, дрони можуть зупиняти ворожі атаки задовго до того, як вони досягнуть піхоти на передовій. Кожен з них коштує в рази дешевше за 155-мм снаряда. На даний момент майже всі вони купуються у Китаї.

"Ми закуповуємо їх оптом на китайських заводах, якнайбільше. До війни продавали по тисячі на місяць максимум, зараз продають по 20-30 тисяч на місяць", - каже Данилов.

Видання зазначає, що надалі Київ планує виготовляти всі компоненти для FPV-дронів всередині країни. Так, за словами президента Володимира Зеленського, уже цього року в Україні будут виготовлені мільйон дронів.

Дрони у війні в Україні - останні новини

Остання атака дронів по Україні була незвичною. Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він звернув увагу на те, що у вранішній час ворог рідко запускав "шахеди". Днями ж до 10.00 ранку чи навіть пізніше була повітряна тривога у західних областях.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ніч на 5 січня російські окупанти атакували Україну ударними дронами типу Shahed. Згодом у Повітряних силах розповіли, скільки дронів збили захисники неба.

Вас також можуть зацікавити новини: