Китай здатен дуже швидко зупинити війну в Україні: експерт назвав спосіб (відео)

Якщо Китай відкрито підтримає РФ у війні з Україною, то у повномасштабний конфлікт вступить НАТО, вважає публіцист.

Влада Китаю може дуже швидко припинити війну між Україною та Росією.

Війна припиниться тоді, коли КНР стане на бік української держави, розповів публіцист, доктор історичних наук Юрій Фельштинський в інтерв'ю Пітеру Залмаєву. "Китай може припинити цю війну, зупинити цю війну завтра, якщо він заявить, що він у цій війні стає на бік України і починає постачання озброєнь Україні. Ось у цей день війна припиниться", - сказав експерт.

За його словами, після цього для РФ війна проти України "буде абсолютно безглузда і абсолютно програна".

"І Китай навпаки може стати на бік Росії і почати надавати військову допомогу Росії. Це буде означати, що Сполучені Штати відкрито вступлять у цю війну, і відповідно в цю війну відкрито вступить НАТО...", - вважає Фельштинський.

Співпраця Росії та Китаю під час війни в Україні - важливі новини

Китай так і не засудив війну Росії проти України і виступає за те, щоб Москва і Київ вели мирні переговори. КНР також критикувала США за те, що вони надають нашій державі військову допомогу.

Наприкінці лютого китайська сторона показала "мирний план", у якому йдеться про переговори, припинення вогню та припинення військової допомоги Києву.

За словами американських чиновників, Китай надає Росії нелетальну допомогу. За відомостями NBC News, китайська влада розглядає можливість відправки в РФ артилерії та боєприпасів, які росіяни зможуть використовувати у війні проти українців.

В ЄС підкреслили, що якщо Китай передаватиме зброю російській стороні, то така дія Пекіна стане "червоною лінією"

Вас також можуть зацікавити новини: