Експерт не вірить у завершення війни в 2023-му / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олександр Коваленко не вірить, що війна в Україні закінчиться у 2023 році. На його думку, вона триватиме ще й у 2024-му. Про це він заявив в інтерв'ю "Обозревателю".

"Я не бачу завершення війни у 2023 році. Я все ж таки гадаю, що вона буде продовжуватися ще у 2024 році. Але у 2024 буде дійсно вже завершальна фаза: це звільнення тимчасово окупованого півострова Крим, а також Луганщини та Донеччини", - переконаний він.

За його словами, саме у 2024-му році на Україну чекатиме найскладніший етап, але він матиме всі шанси на успіх. Він пояснив, чому робить саме такі прогнози. Коваленко заявив, що на той момент Росія буде технічно й ресурсно виснажена. А от ЗСУ у 2024-му будуть гарно озброєні й прекрасно навчені.

Відео дня

"Це буде зовсім інший формат, зовсім інший рівень, зовсім інший досвід", - підсумував він.

Коли закінчиться війна в Україні - прогнози 

На думку міністра оборони Резнікова, щоб закінчити війну вже цього року, Україна має впевнено перехопити ініціативу на фронті. Для цього потрібно більше західної зброї.

Як повідомляло видання CNN, щоб закінчити війну в Україні на прийнятних для Росії умовах, Заходу доведеться переконати Володимира Путіна в неминучості поразки. І це є найскладнішим завданням. 

Раніше президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення для Politico, в якому висловив сподівання на завершення війни в 2023 році. 

Вас також можуть зацікавити новини: