Результат війни багато в чому вирішиться не на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Щоб закінчити війну в Україні на прийнятних для Росії умовах, заходу доведеться переконати Володимира Путіна в неминучості поразки. І це є найскладнішим завданням. 

Про це пише CNN у великій аналітичній статті, в якій розглядається поточне ставлення Кремля до війни.

Видання наводить ряд висловлювань західних лідерів, які в цілому єдині в думці, що стратегічно Росія вже програла і повинна усвідомити цей факт.

Відео дня

"Росія програла - вони програли стратегічно, оперативно і тактично", — заявив днями голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Видання підкреслює, що поставлені Кремлем цілі війни обернулися прямо протилежним результатом і зробили Росію державою-ізгоєм. При цьому Україна отримує найпотужнішу підтримку Заходу і буде отримувати її після війни.

Завзятість Путіна в бажанні продовжувати війну, на думку авторів статті, заснована на очікуванні, що позиція Заходу зміниться внаслідок внутрішніх причин. Наприклад, у США є потужне політичне лобі, яке виступає проти допомоги Україні. 

"Президент Путін не показує жодних ознак того, що він готується до миру. Навпаки, він починає нові наступи і завдає ударів по цивільному населенню, містах і об'єктах критичної інфраструктури", — констатував днями генсек НАТО Єнс Столтенберг.

На думку провідного американського експерта з Росії Фіони Хілл, однією з причин рішучості Путіна продовжувати війну є підтримка з боку незахідних країн, в першу чергу Китаю.

"Цілком може знадобитися, щоб такі країни, як Китай, чинили тиск на Росію, щоб рішучість Путіна зламалася", – заявила вона.

Однак експерти констатують, що Китаю швидше вигідно, щоб США загрузли в протистоянні Росії на українському фронті. Частково це розв'яже руки Пекіну в азіатсько-тихоокеанському регіоні.

Перспективи закінчення війни в Україні

На думку Міністра оборони Резнікова, щоб закінчити війну вже цього року, Україна має впевнено перехопити ініціативу на фронті. Для цього потрібно більше західної зброї.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк попередив, що в разі перемоги Росії, на Європу очікує зовсім інше життя – сепаратизм, тероризм і політичні вбивства як норма.

Тим часом у самій Росії вирішили перейти до "Плану Б", оскільки в повну перемогу Кремль вже не вірить. З подачі Медведчука Росія спробує реалізувати "корейський сценарій" з поділом України на дві ворожі одна до одної держави.

Вас також можуть зацікавити новини: