Доля війни в Україні може вирішитися навесні, вважає історик / фото Ivan Kulekha

Війна між Україною та Російською Федерацією може тривати і навесні.

Швидше за все, навесні все і вирішиться, поділився прогнозом історик і політичний аналітик Валерій Соловей у новому випуску "Балаканки".

"...я б сказав, що нам треба розраховувати на те, що конфронтація триватиме і навесні. Ну, швидше за все, навесні і вирішиться. Напевно, ми досягнемо піку..., швидше за все, і почнуться вже такі... ар'єргардні бої...", - вважає співрозмовник.

Варто зазначити, що ар'єргардним називають бій, в який йдуть, щоб затримати наступ ворога і забезпечити відступ своїх основних сил.

Війна в Україні з Росією - головні новини

Супротивникам вдалося захопити частину сходу і півдня України, проте наші захисники дають ворогам гідну відсіч і з кінця серпня ведуть активні контрнаступальні дії.

Вже звільнена майже вся Харківська область. На початок жовтня на півдні нашої країни деокуповано 2 400 квадратних кілометрів.

9 листопада новий командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив, що загарбники в Херсонській області залишають правий берег Дніпра.

Ще в жовтні міністр оборони Олексій Резніков іронічно відповів на питання, коли закінчиться війна в Україні: "...Залишив карти таро в номері. Я не можу вам зараз сказати, коли".

Вас також можуть зацікавити новини: