Міноборони РФ з вересня намагалося залучити екс-бійців ПВК "Вагнер" для операцій в Африці / фото Міноборони Білорусі

Російське міністерство оборони намагається вербувати колишніх співробітників приватної військової компанії "Вагнер", але безуспішно. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на інсайдерське джерело.

Зазначається, що російське оборонне відомство з вересня 2023 року намагалося залучити екс-бійців ПВК "Вагнер" на їхній колишній базі в Молькіно (Краснодарський край) для операцій в Африці.

"Міноборони (РФ) пропонувало колишнім співробітникам ПВК "Вагнер" зарплату в 110 000 рублів (близько 1200 доларів), "перспективні" посади та звання, а також формування окремого підрозділу, здатного діяти в Лівії, Сирії, Малі та Буркіна-Фасо", - стверджує співрозмовник ISW.

Відео дня

При цьому, за його словами, понад 120 колишніх бійців групи відмовилися від пропозиції.

"Вагнерівці" на війні в Україні - останні новини

Боєць ПВК "Вагнер" жорстко наїхав на Путіна. Зокрема, він звинуватив лідера Росії в тому, що той залишив покалічених у боях з Україною "вагнерівців" напризволяще: у них немає ні роботи, ні пенсії. 

У своєму відеозверненні до Путіна окупант уточнив, що пішов воювати за інтереси диктатора з в'язниці. За підсумком на фронті він втратив одне око, ще одне довелося оперувати, а Росія, як країна, нічого йому не дала.

Також УНІАН повідомляв, що Росія знову стала вербувати "ветеранів" ПВК "Вагнер" на війну в Україну після смерті їхнього ватажка Євгена Пригожина. За рахунок бойовиків Кремль сподівається уникнути чергової мобілізації в Росії і поповнити втрати живої сили в Україні найманцями.

Вас також можуть зацікавити новини: