Біля Бахмута росіяни зібрали велике угрупування / фото t.me/landforcesofukraine

Велика кількість окупантів не обов'язково має лякати захисників України. Річ у тім, що великі скупчення росіян дозволяють воїнам ЗСУ масово знищувати їх.

Командир 2-го штурмового батальйону третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук в ефірі Еспресо розповів про перебування під Бахмутом.

"Кількість ворога непропорційна тій небезпеці, яку являє собою ворог. У деяких випадках кількість ворога грає нам на руку - чим більше росіян перебуває у посадці, тим простіше їх знайти і одразу масово знищити. Російська авіація не залітає за передній край. Інколи ми навіть сміємось з її роботи", - сказав він.

Відео дня

Кухарчук наголосив, що цього не можна сказати про їхню артилерію.

"Вона працює добре, влучно, є багато різних калібрів. Крім того, працюють "ланцети", безпілотники оперативного і стратегічного рівня. Якщо абстрагуватися від ставлення, то їх можна навіть похвалити за професіоналізм щодо артзасобів та дальнього ураження. Щодо піхоти - не можна сказати, що вона не вміє воювати. Трапляється піхота, яка дає відсіч і ми отримуємо двохсотих та трьохсотих", - додав командир.

Він оцінив також просування вперед ЗСУ і назвав ймовірні причини цього. 

"Думаю, ніхто не дасть на це відповідь. Я припускаю, що через те, що в них командування - повні дегенерати, які не вміють воювати. Тут питання ще в мотивації. Мотивація та морально-психологічна підготовка є не менш важливими, ніж бойова підготовка. До нас уже приходять люди в цьому плані готові. Говорив з багатьма полоненими і жодного вмотивованого я ще не зустрів", - підсумував Кухарчук.

Контрнаступ ЗСУ - головне 

За даними Інституту вивчення війни, ЗСУ протягом останньої доби продовжували контрнаступ щонайменше на трьох напрямках - і мають певні успіхи.  Йдеться про наступ ЗСУ в районі Старомайського, Приютного, на південь від Оріхова і в районі Роботиного. 

Крім того, за даними українських і російських джерел, ЗСУ наступають на північному і південному флангах Бахмута, а також просувалися в районі Хромового. 

Згідно з підрахунком США, з початку повномасштабного вторгнення Росії ЗСУ звільнили вже близько 50% земель, захоплених окупантами з лютого 2022 року. Водночас, за даними Інституту вивчення війни, площа звільнених територій складає вже близько 53%.

Вас також можуть зацікавити новини: