ЗСУ просуваються на Бахмутському напрямку / t.me/V_Zelenskiy_official

Українські бійці просуваються на Бахмутському напрямку. Лейтенант батальйону "Свобода" Роман Конон заявив про певні успіхи Сил оборони України.

"Зараз приймається величезний спектр дій усіма Силами оборони, щоб завдати максимальної шкоди російським військам і якнайдалі просунутися вперед, відбити наші території і максимально захистити життя наших військовослужбовців, наскільки це можливо в даних умовах, і щоб досягти якомога більшого результату", - сказав боєць в ефірі каналу "Київ24"

При цьому він не став розкривати будь-які деталі:

"Багато говорити про те, що і як, не хотів би, адже кац*пи моніторять наш інформпростір і можуть використовувати все у своїх негативних цілях".

Боєць додав, що зараз дуже важливо просто "спостерігати і допомагати армії": "Ми знаємо свою справу і намагаємося робити все чітко і якісно".

Бої за Бахмут - актуальні новини

Як заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов вранці 15 червня, зараз контрнаступ української армії триває на двох напрямках - Бердянському та Бахмутському.

Військовий експерт Роман Світан висловив упевненість, що росіянам доведеться тікати цього літа не тільки з Бахмута, але і з тимчасово окупованого Соледара. Українські військові повинні вийти на граничні висоти перед Бахмуткою, що дозволить взяти Бахмут Донецької області в оперативне оточення.