Експерт розповів, як можуть розвиватися події в районі Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Роман Світан заявив, що росіянам доведеться тікати цього літа не лише з Бахмута, а й з тимчасово окупованого Соледара. Українські військові мають вийти на граничні висоти перед Бахмуткою, що дозволить взяти Бахмут Донецької області в оперативне оточення.

"Цей котел зараз формує Олександр Сирський, виконуючі бойові завдання. З військової точки зору це логічний та виправданий розвиток подій, коли війська виходять з потенційного котла, лишати їх там ніхто не буде. І це лише перший етап відходу. Реальна картина там гірша", – розповів він в ефірі "24 каналу".

За словами Світана, зараз Сили оборони просуваються по флангах Соледарсько-Бахмутського угрупування. При цьому українські військові йдуть не лише в оточенні Бахмута і з-під міста, а від Бахмута – у напрямку Горлівки, на Курдюмовку, вздовж водоводу. Це, на думку експерта, призведе до замикання кільця довкола Попасної, після чого зʼявиться можливість відрізати увесь Соледарсько-Бахмутський виступ.

"Знов таки, їх (російську армію – ред.) туди затягнув Пригожин. Потоптався по Соледару, по Бахмуту, все кинув і втік. Тепер росіянам доведеться звідти йти. І чим швидше вони, до речі, це зроблять, тим більше життів залишать", – зазначив експерт.

Світан наголосив, що єдиний вихід для росіян – відійти за Попасну Луганської області. 

"Росіян цього літа чекає не лише вихід з Бахмута, а й вихід із Соледару, і, думаю, вихід аж на Попасну усього цього угрупування Соледарсько-Бахмутського", – резюмував він.

Війна в Україні: актуальні новини

Боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко розповів, що українські військові мають успіхи на східному фронті – вони просунулися на кілька кілометрів. За його словами, ворог зазнає втрат у силі та техніці. Він наголосив, що "росіяни вже готові тікати".

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що протягом тижня Сили оборони України звільнили 7 населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне. Під контроль взяли 90 квадратних кілометрів території, що дорівнює площі міста Хмельницький. 

Водночас західні чиновники кажуть, що український контрнаступ має успіх – наші військові просунулися приблизно на сім кілометрів углиб окупованих територій. При цьому посадовці наголошують, що Росія загалом добре підготувалась до наступальних дій України.

Вас також можуть зацікавити новини: