Ситуацію біля Антонівського мосту потрібно оцінювати обережно, зазначив один з експертів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Бої біля Антонівського мосту - створення перших передумов для більш масштабних дій ЗСУ на лівому березі Херсонської області.

"Ми зараз говоримо про розширення плацдарму. Поки не буде завершено процес його формування хоча б за рахунок звільнення Олешок, можна говорити, що ми спостерігаємо лише початкову фазу. У перспективі вона може вилитися в щось більше, але зараз це точно не рівень контрнаступу", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише РБК-Україна.

Зазначається, що поки рано розраховувати на настільки сильний удар ЗСУ у цьому районі, після якого російські війська посипляться до самого тимчасово окупованого Криму.

Відео дня

На думку військового експерта Владислава Селезньова, ситуацію біля Антонівського мосту потрібно оцінювати обережно, орієнтуючись на офіційні дані. Але є і вагомий фактор, який дозволяє сподіватися на те, що з відчайдушними бійцями на лівому березі буде все добре:

"Це артилерія. У нас потужний склад артилерійських сил і засобів на правому березі, на панівних висотах. І у нас є можливість миттєво виявляти ворожі артпозиції, перетворюючи їх на попіл. Як і підтримувати дії Сил оборони шляхом доставки всього необхідного на швидкісних катерах".

Бої біля Антонівського мосту - що повідомлялося

Як писав УНІАН, днями ЗСУ зосередилися на контрбатарейній боротьбі в районі Антонівського мосту у Херсонській області. Там триває "потужна бойова робота".

В Інституті вивчення війни вказали, що група українських військових утримує там позиції і завдала значних втрат російським загарбникам.

За даними оперативного командування "Південь", біля Антонівського мосту зачищаються ворожі позиції, але російські війська з дивовижною впертістю намагаються повертатися на них.