Данілов заявив, що ЗСУ мають кілька варіантів розвитку подій на передовій / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що українські військові мають декілька варіантів розвитку подій на фронті. Усі припущення щодо контрнаступу ЗСУ, які зараз робляться, не мають під собою жодного підґрунтя.

"Ми свідомі про всі процеси, які відбуваються на фронті. У президента кожного дня є інформація про стан справ на фронті, про стан справ в нашому секторі безпеки і оборони. Що стосується наших військових планів, про них будуть знати, коли це буде затверджено у відповідний спосіб. Усі припущення під собою не мають жодного підґрунтя. Усе це буде вирішуватися в останній момент, коли буде прийматися остаточне рішення", – наголосив він в ефірі національного телемарафону.

За словами Данілова, українські військові мають "не один, не два, не три і не чотири варіанти розвитку подій на фронті, тому що це залежить від багатьох факторів, які оцінюються кожного дня".

Відео дня

Секретар РНБО також наголосив, що контрнаступ ще не означає перемогу у цій складній війні з Росією, зауваживши, що "немає трактовки "контрнаступ". 

"У нас немає трактовки "контрнаступ". У нас є розуміння, що треба звільнити усі наші території, включно з ситуацією 1991 рік. Іншої ситуації у нас на сьогоднішній день немає. До того часу, поки ми це не зробимо, не зроблять наші Збройні сили, про жодне закінчення війни йтися не може", – резюмував Данілов.

Контрнаступ ЗСУ: що треба знати

11 квітня 2023 року премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ для деокупації тимчасово захоплених росіянами українських територій влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

14 квітня президент України Володимир Зеленський провів військовий кабінет по питаннях управління передовою і забезпечення активних дій України. Він анонсував потужні дії українських військових, зазначивши, що зараз очікується озброєння від міжнародних партнерів. 

Вас також можуть зацікавити новини: