Роман Світан дав позитивний прогноз щодо контрнаступу України у 2024 році / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Україні можуть передати авіацію, і завдяки цьому контрнаступ ЗСУ 2024 може бути набагато успішнішим, ніж контрнаступальні дії Збройних сил нашої країни у поточному році.

Оптимально вести бойові дії з підтримкою авіації, і у нас ця підтримка може бути, розповів військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю виданню Obozrevatel. За його словами, "як тільки підійде авіація, все буде веселіше". Він додав, що наші бійці не змогли серйозно просунутися вперед, оскільки не мали авіації та дальніх засобів ураження (ракет).

"...ми могли просунутися тільки на бойовий радіус засобів ураження, які у нас були. Це артилерія, радіус 15-25 кілометрів. Ось на цю відстань ми і просунулися", - пояснив аналітик.

Відео дня

Світан заявив, що далі рухатися можна тільки тоді, коли буде достатня кількість авіації. "...У 2024 році ми ці питання будемо вирішувати. Я думаю, авіацію нам дадуть, а з нею все буде швидше і веселіше - на щабель. Раз у десять буде вище швидкість, і раз в десять будуть меншими втрати", - спрогнозував він.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

Раніше Роман Світан говорив, що реальний український контрнаступ стартує тільки тоді, коли ЗСУ отримають від партнерів достатню кількість літаків. За його словами, українським Збройним силам необхідно близько 120-160 бортів

Раніше представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що західні винищувачі F-16 навряд чи з'являться в нашому небі до кінця 2023 року.

Багатьох цікавить, коли закінчиться війна в Україні, - точна дата нікому не відома. 19 грудня президент України Володимир Зеленський під час підсумкової прес-конференції запитали, чи завершиться повномасштабне протистояння наступного року. Лідер українців заявив, що ніхто не знає відповідь на це питання.

Вас також можуть зацікавити новини: