У Володимира Зеленського розкрили деталі контрнаступу ЗСУ / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Українські воїни у Запорізькій області мають серйозні досягнення - проникли всередину першого оборонного ешелону російських загарбників.

Усередині першої лінії оборони йдуть бої, розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк російській журналістці Юлії Латиніній. "Не всі розуміють, що таке лінія Суровікіна (російський генерал Сергій Суровікін - Ред.), ну, просто так красиво воно звучить, або що таке перший ешелон. Ось давайте собі уявимо - в глибину, ось, умовно кажучи, десь кілометрів... мінімум п'ять, на деяких ділянках до десяти кілометрів, повністю засипано все мінами", - поділився він.

Радник додав, що після цього починається багатоешелонована окопно-інженерна конструкція з великою кількістю стаціонарних точок, з великою кількістю протитанкових рубежів і так далі, які в глибину тягнуться на 15-20 кілометрів.

"У деяких місцях перша лінія зливається з другим ешелоном - теж невеликі мінні загородження, які переходять в наступну, таку ж глибоку. Ось, грубо кажучи, наші хлопці на деяких ділянках зайшли всередину цієї лінії, подолали там кілометр, два, три в цій лінії, ще раз це підкреслюю", - сказав Подоляк.

За його словами, там дуже велика кількість різних фортифікацій, які потрібно знищувати. "Ось наші хлопці туди проникли на деяких напрямках і власне вже там... по цих оборонних ешелонах проходять вперед. Це важка робота... ось ця робота, якщо ми говоримо про Роботине і трохи нижче спускаємося в бік Токмака, ну, в сторону, так би мовити, Бердянська і Мелітополя, ось там проникнення істотне. Скажімо так - акуратно... і відповідно бої йдуть всередині першого ешелону оборонного... Точно такий же є другий ешелон...", - пояснив радник глави ОПУ.

Триває повномасштабна війна в Україні - новини, які варто знати

Володимир Зеленський на початку червня підтвердив, що контрнаступальні дії українських воїнів стартували. Наші бійці вже звільнили чимало землі на півдні та сході. 

Генштаб Збройних сил України 2 вересня зазначав, що захисники та захисниці продовжують рухатися вперед на Мелітопольському напрямку. Західні ЗМІ в кінці серпня писали, що на півдні ЗСУ прорвали міцно укріплену лінію оборони РФ (так звана лінія Суровікіна).

Вас також можуть зацікавити новини: