Названо об'єкт, який відіграє значну роль у контрнаступі ЗСУ

Центр протидії дезінформації прокоментував поширений Росією наратив про можливі провокації з боку ЗСУ на українських АЕС.

У Центрі протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки і оборони України прокоментували основний наратив, що сьогодні просувають російські ЗМІ про можливі провокації з боку ЗСУ на українських атомних електростанціях.

Як повідомляє ЦПД у Telegram-каналі російський наратив, який активно поширює пропаганда РФ, має відразу кілька маніпулятивних причин.

"По-перше, сьогоднішня заява МЗС РФ може бути відповіддю на заяву (МАГАТЕ), що ситуація на загарбаній Росією у березні Запорізькій АЕС "цілком вийшла з-під контролю". По-друге, подібну заяву рашисти можуть використовувати як своєрідне алібі, самостійно обстрілявши АЕС і звинувативши в цьому ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Звертається увага, що на території ЗАЕС базуються російські війська і рашисти використовують атомний об'єкт як прикриття.

"Подібні дії ворога дають зрозуміти, що Запорізька АЕС відіграє значну роль в майбутньому при контрнаступі українських військ, і окупанти продовжуватимуть ядерний шантаж", - зазначили у Центрі протидії дезінформації.

Обстріл Запорізької АЕС

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня російські загарбники тричі обстріляли промисловий майданчик Запорізької атомної електростанції.

За даними "Енергоатому", війська РФ в Енергодарі стріляли в бік Запорізької АЕС, ворог влучив у високовольтну лінію зв'язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізької теплової електростанції.

Вас також можуть зацікавити новини: