Михайло Подоляк назвав складові підготовки до контрнаступу ЗСУ / фото УНІАН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що існують чотири складові підготовки контрнаступу українських військових. Насамперед продовжується накопичення зброї.

Як зазначив Подоляк в інтервʼю "24 каналу", другою складовою підготовки до українського контрнаступу є "тренування і знаходження частин, які будуть брати участь у цьому". Третім фактором він назвав планування у Генштабі, яке продовжується.

"Бо треба розуміти, що Росія вже готує з точки зору оборонних конструкцій, накопичення резерву і так далі", – зауважив Подоляк. 

Відео дня

Четвертою складовою, за словами радника голови ОП, є психологічні та погодні фактори.

"Психологічні – це інформаційна складова, яка впливає на моральний (у нас) чи аморальний (у росіян) стан. Ці чотири складові поступово модеруються. Я думаю, що ми вийдемо на певні дати, коли будуть вирішені деякі питання", – додав Подоляк.

Контрнаступ ЗСУ

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в усьому світі деталі щодо того, коли та де почнеться контрнаступ Збройних сил України, знають лише 3-5 осіб. Він наголосив, що коли це почнеться, люди побачать. 

За даними видання Reuters, у складі штурмових бригад, сформованих МВС України, до весняного контрнаступу готуються 40 тисяч бійців. Серед рекрутів є  жінки, люди, які не мають військового досвіду, а також колишні поліцейські і військовослужбовці.

Вас також можуть зацікавити новини: