У Зеленського назвали чотири складові підготовки до контрнаступу ЗСУ

Подоляк зауважив, що ці чотири складові поступово модеруються.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що існують чотири складові підготовки контрнаступу українських військових. Насамперед продовжується накопичення зброї.

Як зазначив Подоляк в інтервʼю "24 каналу", другою складовою підготовки до українського контрнаступу є "тренування і знаходження частин, які будуть брати участь у цьому". Третім фактором він назвав планування у Генштабі, яке продовжується.

"Бо треба розуміти, що Росія вже готує з точки зору оборонних конструкцій, накопичення резерву і так далі", – зауважив Подоляк. 

Четвертою складовою, за словами радника голови ОП, є психологічні та погодні фактори.

"Психологічні – це інформаційна складова, яка впливає на моральний (у нас) чи аморальний (у росіян) стан. Ці чотири складові поступово модеруються. Я думаю, що ми вийдемо на певні дати, коли будуть вирішені деякі питання", – додав Подоляк.

Контрнаступ ЗСУ

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що в усьому світі деталі щодо того, коли та де почнеться контрнаступ Збройних сил України, знають лише 3-5 осіб. Він наголосив, що коли це почнеться, люди побачать. 

За даними видання Reuters, у складі штурмових бригад, сформованих МВС України, до весняного контрнаступу готуються 40 тисяч бійців. Серед рекрутів є  жінки, люди, які не мають військового досвіду, а також колишні поліцейські і військовослужбовці.

Вас також можуть зацікавити новини: