Експерт спрогнозував втечу росіян під час контрнаступу ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти втікатимуть у разі успішного контрнаступу українських військ. Можливе повторення Херсонського або Харківського варіанту.

"Я схиляюся до того, що якщо дійсно контрнаступ українські військ прорвуть фронт і він буде розвиватися успішно, то я думаю, що буде щось, що можна буде назвати жестом доброї волі. А взагалі я думаю, що може бути повторення Херсонського або Харківського варіанту, тобто обвал оборони і хаотичний відступ російських військ", - розповів військовий експерт Олег Жданов.

При цьому він не виключає, що будуть окремі осередки опору, бо росіяни облаштували лінії оборони

"Командний склад буде намагатися виконати завдання, але наскільки вони будуть мотивовані, і щоб не сталося так, що заважав командир відступати, то  його просто пристрелили і далі побігли. Я думаю, що буде в оперативній глибині сухопутний коридор, а це за Мелітополь, ближче до Бердянська, але там навряд чи хтось буде чинити опір, якщо ми туди будемо доходити. Це вже буде масовий відступ", - підсумував експерт.

Контрнаступ ЗСУ - що відомо

Україна офіційно заявила про підготовку контрнаступу ЗСУ для звільнення всієї території нашої країни від російських окупантів. При цьому в Міноборони попросили не спекулювати на цій темі.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що тільки 3-5 людей у всьому світі знають, де і коли почнеться український контрнаступ.

У свою чергу держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США та інші партнери України зроблять все, щоб допомогти звільнити українські території з-під російської окупації.

Вас також можуть зацікавити новини: