ЗСУ прямо зараз готуються до контрудару / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна активно готується до майбутньому контрнаступу, накопичуючи боєприпаси і паралельно завдаючи ударів по російських військових об'єктах в глибокому тилу. Про це в коментарі CNN заявили неназвані офіційні особи із західних країн.

"Деякі з цих глибоких ударів по російських [позиціях на півдні України] є підготовкою до будь-якого майбутнього наступу. Протягом всієї кампанії ми постійно бачили, що українці дуже вправні в націлюванні цих точних систем HIMARS на конкретні російські цілі", – кажуть західні чиновники.

Одночасно з цим триває процес накопичення боєприпасів, які знадобляться для контрнаступу. При цьому стверджується, що накопичення запасів не завдає шкоди поточним операціям ЗСУ на фронті.

Відео дня

"Ми не бачимо, щоб вони були змушені обмежувати свої операції через брак боєприпасів. Судячи з того, що ми бачимо, вони отримують ці поставки [додаткових боєприпасів від Заходу] в даний момент", — кажуть західні чиновники.

Український контрнаступ - що відомо

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, строки українського контрнаступу значною мірою залежать від погодних умов. Орієнтовно все почнеться в квітні-травні.

Військовий експерт Роман Світан вважає, що безпосередньо перед початком контрнаступу ЗСУ почнуть активно випалювати російські тили. На таку активну підготовку піде кілька днів.

Тим часом російська сторона відверто нервує в очікуванні українського контрнаступу. Як зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни, окупанти будують оборонні укріплення не тільки в прифронтовій зоні, але навіть в Криму, який зараз – глибокий тил.

Вас також можуть зацікавити новини: