Жданов пояснив, від чого залежить тривалість контрнаступу ЗСУ / facebook.com/UkrainianLandForces

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що новий контрнаступ українських військових відрізнятиметься від операції на Харківському напрямку. Сам наступ триватиме не менше одного-двох місяців. 

"Точно можу сказати, що повторити швидкість просування як у Харківській операції, напевно, буде дуже складно, тому що щільність військ досить велика. Тоді на території України було близько 120 тисяч (військових РФ – ред.) з урахуванням втрат. Навіть з урахуванням того, що північне угруповання російських військ було перекинуто на схід, то щільність військ тут була як мінімум рази в 4 нижче, ніж зараз. Тому таку швидкість повторити навряд чи вдасться, і на це розраховувати не варто. Але щось на подобу Харківської опреації – маневреного глибокого прориву – я цілком очікую від наших військ", – пояснив він під час ефіру на YouTube.

При цьому експерт не береться робити прогнози про те, на якій ділянці буде відбуватися контрнаступ ЗСУ.

Відео дня

"За часом я думаю, що контрнаступ може розтягнутися на кілька місяців. Місяць-два точно буде проходити контрнаступальна операція, тому що глибина проведення операції в середньому у нас буде становити близько 100 км. Це досить велика дистанція з урахуванням того, що в цих 100 км будуть осередки оборони противника, які вони сьогодні інтенсивно створюють в більш-менш великих населених пунктах на окупованій території", – продовжив він.

Жданов зазначив, що головне – щоб в України вистачило сил і запасів для завершення контрнаступальної операції.

"Щоб ми не зупинилися на півдороги. А може, це посприяє каскадному обвалу оборони противника, і ворог буде бігти, кидаючи все, як це було в Харківській операції. Подивимося, як це буде виглядати. Зараз завдання – підготуватися до цього контрнаступу і добре закінчити оборонну операцію з завдання максимального ураження ворогові", – резюмував Жданов.

Контрнаступ ВСУ

Речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський 19 березня заявив, що на Запорізькому напрямку почали потроху розвиватися контрнаступальні дії українських військових. Наші захисники намагаються брати більш вигідні позиції. 

Військовий експерт Роман Світан вважає, що контрнаступальна операція може початися не раніше середини квітня. За його словами, "золотим періодом" для ЗСУ стане квітень – травень.

Вас також можуть зацікавити новини: