Експерт назвав "Золотий місяць" для української армії / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України може початися не раніше середини квітня. Як варіант, українське командування може почекати до 9 травня.

"Це якраз той час, коли підійдуть вже сухі і сонячні дні. Ну, Великдень ходить за місяцем разом із Землею і Сонцем, тут повітряні маси... Тобто якраз з середини квітня ми вже можемо починати рухатися", - розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан в інтерв'ю виданню "Гордон".

При цьому він нагадав, що в Кремлі дуже люблять різні дати, тому українське командування може почекати з наступом до травня.

Відео дня

"Може бути ще наше командування прийме рішення подивитися, як будуть себе вести росіяни під 9 травня. У них же прив'язка до цих дат. Вони можуть зібрати якийсь кулак де-небудь в одному місці - і якось до 9 травня захопити, припустимо, черговий сільський сортир де-небудь на Донбасі і показати якусь перемогу", - зазначив експерт.

Водночас він вважає, що потрібно буде йти в контрнаступ, якщо буде гарна погода.

"Хоча якщо буде гарна погода, нема чого чекати – треба починати десь з середини квітня рухатися. Буде десь такий, золотий, місяць – [як] у будь-якої наступаючої армії: коли вона викладається повністю і виконує певний кидок, наступальні дії, прорив фронту. Ось цей місяць у нас буде", - пояснив Світан.

Також експерт вважає, що "золотим періодом" для ЗСУ стане квітень – травень.

"Може бути, початок червня, коли буде виконаний реальний кидок у бік Азовського узбережжя або Криму одночасно. І далі вже другий період: знову накопичення до наступного кидка", - підсумував полковник запасу.

Контрнаступ ЗСУ - що відомо

Речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий заявив, що контрнаступ України "відбудеться тоді, коли будуть всі необхідні складові".

При цьому видання Politico повідомило, що США посилено постачають Україні важку техніку і боєприпаси в рамках підготовки до операції ЗСУ до кінця травня.

Своєю чергою президент Чехії Петро Павло вважає, що в України цього року буде лише одна спроба контрнаступу, тому що для нових великих операцій у Заходу може не вистачити ресурсів.

Вас також можуть зацікавити новини: