ЗСУ наступають на окремих напрямках, розповів експерт / t.me/V_Zelenskiy_official

Останні нічні атаки Росії пов'язані з контрнаступом Збройних сил України, який розпочався у першій декаді травня.

Впевненість у цьому висловив полковник в запасі ЗСУ, військовий експерт Роман Світан, зазначивши, що росіяни почали бити по Києву практично кожен день відразу після початку наступу українських бійців.

"Терористичні акти у режимі шантажу. Росіяни намагаються нас змусити зупинитися, зупинити наш прорив. Наступ почався, вони це конкретно зрозуміли. Як примусити протиборчу сторону зупинити наступ? Бити по центру ухвалення рішень... Починають кошмарити столицю. Іноді ракети можуть йти просто без завдань, на Київ, на урядовий квартал. Навіть аж до того, що їх зіб'ють", - зазначив експерт.

"Спробували "Кинджалами", не вийшло, Patriot далі працює. Вони пробують ракетами, які у них залишилися. "Кинджали" вже не використовують, тому що розуміють, що їх Patriot знесе, вже зрозуміли, що "Кинджали" - це вундервафля", - додав Світан.

За його словами, здебільшого удар РФ припадає по Києву (спроби шантажувати) і по Одесі (щоб зупинити потік вантажів).

Контрнаступ ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що, говорячи про контрнаступ ЗСУ досить тривалий час, вдалося заплутати росіян.

Анонімне джерело з числа американських чиновників зазначало, що РФ може використовувати атаки по Україні, щоб відстрочити контрнаступ ЗСУ.

Командир самохідної артилерійської батареї 30-ї окремої механізованої бригади Андрій Свирида розповів, що інтенсивність боїв у Бахмуті настільки велика, що всі довколишні поля і околиці населеного пункту усіяні тілами росіян.