На півдні України дуже щільні мінні поля противника, повідомив український воїн / фото t. me_V_Zelenskiy_official

Під час контрнаступу на півдні Збройні сили України зіштовхуються з низкою серйозних проблем, зокрема, російські окупанти дуже сильно замінували територію.

Противники готувалися до атак протягом декількох місяців, були створені дуже щільні мінні поля, розповів CNN старший сержант 47-ї бригади ЗСУ з позивним "Легіон". За його словами, за всі роки служби стільки мін він не бачив.

Боєць додав, що мінні поля настільки щільні, що пересуватися можна тільки "дерево за деревом". Воїн підкреслив, що вороги також активно використовують авіацію і б'ють з артилерії. Офіцер зазначив, що бої на півдні зараз схожі на те, "що було у Бахмуті в найспекотніший період".

Відео дня

"Вони знали, що саме у цьому районі буде проходити основна атака, тому ретельно готувалися. У них тут є артилерія і авіація, регулярно працюють і винищувачі, і вертольоти", - заявив співрозмовник.

"Легіон" сказав, що в таких умовах вважає дії української армії "досить успішними і ефективними".

Контрнаступ України - сьогодні це варто знати

Президент Володимир Зеленський 10 червня підтвердив відомості, що українські воїни почали контрнаступальну операцію. Вже звільнені низка населених пунктів.

Пізніше український лідер зазначив, що війна з РФ не завершиться, поки Крим не буде звільнений від окупантів.

Вранці 4 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Херсонському та Запорізькому напрямках ворог зосереджується на тому, щоб не допустити просування наших захисників і захисниць.

Вас також можуть зацікавити новини: