ЗСУ наступають на кількох напрямках / фото Генштаб

Найближчим часом Україна побачить масштабний рух військ, контрнаступ ЗСУ набере обертів, зазначив військовий експерт Олег Жданов.

"Ми змінили формат нашого контрнаступу, ми не стали битися головою об стіну, а ми навпаки - зменшили темпи, і зараз йде етап підготовчих операцій, формування плацдарму для масштабного контрнаступу. Він буде, нікуди не дінеться. Судячи із заяв Зеленського, буде найближчим часом. Ми побачимо рух військ", - заявив він.

На його думку, повільне просування військ зараз має спонукати західних партнерів передавати більше і могутніші систем озброєння Україні.

Відео дня

"За 9 місяців Росія у глибині своєї оборони спокійно обладнала оборонні лінії у 10-15 кілометрів. Тепер треба проривати цю смугу. Це стимул для наших партнерів, у них немає шляху назад, вони зробили ставку на нашу перемогу, вони не можуть програти в цій війні", - вважає Жданов.

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, росіяни зосереджують свої основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там тривають важкі бої, протягом доби сталося близько 30 бойових зіткнень.

Також повідомлялося, що українська авіація за 22 липня завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.