Путін біснується, намагаючись переконати Захід у провалі контрнаступу ЗСУ: Фейгін пояснив мотив / скриншот

Російський диктатор Володимир Путін і пропагандисти країни-агресора переконують у тому, що український контрнаступ провальний.. Цей міф розрахований на західну аудиторію і має на меті схилити союзників України до того, що необхідно почати мирні перемовини з ворогом, впевнений правозахисник і блогер Марк Фейгін.

"Я думаю, сам Путін це все-таки більшою мірою намагається подати західним союзникам України. Йому важливо домогтися мирних переговорів, припинення бойових дій, перемир'я. ... Я думаю, що більшою мірою направлено на Захід, мовляв: "Ви ось нам погрожували цим контрнаступом масштабним, а дивіться – нічого. Значить давайте домовимося". ... А що стосується "всередину" – вони ж весь час говорили, з першого дня, що взагалі всі здаються, нацисти так би мовити падають ниць, кидають зброю. Я б не сказав, що це сильне якесь враження може справити на аудиторію всередині Росії. Вона і так переконана, що скрізь всі перемагають", – сказав Фейгін.

У той же час у партнерів України немає причин довіряти російському диктатору, впевнений правозахисник. 

"Я не дуже розумію, чому Захід може вірити Путіну, що його вимоги, як тільки війна зупинається, почнуться ці мирні переговори, не підуть далі. ... Москва ніколи не погодиться на вступ до НАТО в ЄС і повну вестернізацію України. ... Москва не погодитися з історичної, геополітичної точки зору, якщо не зазнає найбільшої поразки. Тоді це буде вибір між чумою і проказою, розумієте. А в цьому випадку, я вважаю, Москва намагається обвести навколо пальця Захід і намагається так сказати заручитися підтримкою", – резюмував він.

Путін віщає про контрнаступ ЗСУ - останні заяви

Кремлівський диктатор Володимир Путін протягом останніх тижнів під час своїх публічних виступів неодноразово звертався до теми українського контрнаступу, що почався. 

Зокрема, на зустрічі з випускниками військових вузів він заявив, що Київ нібито розуміє, що шансів перемогти РФ немає, тому зараз ЗСУ "встали".

На початку минулого місяця він запевняв, що нібито всі зроблені спроби контрнаступу провалилися, але наступальний потенціал українських військ ще зберігається.

Вас також можуть зацікавити новини: