У мережі назвали кількість військових, які постраждали внаслідок удару по патрульному кораблю росіян / колаж УНІАН зі скріншотів

Російський патрульний корабель "Сергій Котов", ціна якого перевищує 60 мільйонів доларів, був уражений українськими морськими дронами, і в результаті удару є постраждалі російські військові.

Поранення різного ступеня тяжкості отримали шість членів екіпажу, відомості про ліквідованих окупантів нібито не надходили, повідомляє Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ" з посиланням на джерела. За його даними, екіпаж у вівторок, 5 березня, о 00:48 (23:48 за Києвом) попросив про допомогу, оскільки хвилиною раніше його атакували на південний схід від мису Такіль - за 9 кілометрів від нього.

Приблизно через 45 хвилин до "Сергія Котова" прибули два буксири, з борту евакуювали деяких членів екіпажу, а десятьох загарбників залишили на кораблі, щоб вони допомогли відбуксирувати його у порт. "О 04:48 (03:48 за Києвом, - Ред.) патрульний корабель... на відстані 5 км від мису Такіль затонув", - підкреслюється у повідомленні.

Відео дня

Мінус "Сергій Котов" - корабель окупантів українці відправили на дно

У ніч на 5 березня біля Керченської протоки у територіальних водах України українські морські дрони Magura V5 вдарили по ворожому патрульному кораблю. Ушкоджень зазнав патрульний корабель "Сергій Котов" проекту 22160, який тільки 2022 року спустили на воду. Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов говорив, що деякі члени екіпажу борту могли евакуюватися.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вже втратила чимало своїх кораблів. Загальні морські втрати ворога на 5 березня 2024 року становлять понад 20 кораблів/катерів, і серед ліквідованих бортів є флагман Чорноморського флоту країни агресора - ракетний крейсер "Москва". Крім того, супротивник втратив одну субмарину.

Вас також можуть зацікавити новини: