Подоляк прокоментував плани РФ продовжити агресію проти України / фото УНІАН

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголошує, що офіційна російська влада нереалістично оцінює російські перспективи у загарбницькій війні проти України.

"Офіційна Москва абсолютно нереалістично оцінює свої перспективи. Тому будь-які "політико-дипломатичні" формати за участю Росії не можуть бути застосовані", - повідомив радник керівника ОП у мікроблозі Twitter.

Він наголосив, що Україна примусить Росію до дотримання норм міжнародного права.

"Очевидно, що військова контроперація з відновлення цілісності території України, з обов'язкового примусу Росії до дотримання норм міжнародного права, а також щодо масштабних виплат у зв'язку з накопиченими воєнними злочинами продовжиться", - зазначив Подоляк.

Посадовець переконаний, що "лише істотні тактичні поразки Росії по лінії фронту здатні чітко впливати на нинішню російську політичну еліту".

Також Подоляк наголосив, що "жодних "територій України, записаних у Конституцію Росії", на які "претендує Росія", немає". 

"Є лише тимчасово окуповані території України, на яких відбуваються активні бойові дії. Території буде звільнено. Зауважу також, що "Конституція Росії" не має стосунку до сталих юридичних документів і її зміст не може братися до розгляду", - наголосив радник керівника ОП. 

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков американським журналістам із The New York Times заявив, що підстав для мирного договору з Україною у Росії наразі немає. За його словами, у найближчому майбутньому Росія продовжить агресивні дії проти України.

Пєсков заявив, що у Кремлі хочуть контролювати всі ті українські території, які тепер записані у російській конституції як "частина Росії". Очевидно, що мається на увазі про прагнення Кремля повністю окупувати Луганську, Донецьку, Запорізьку і Херсонську області, а також добитися від України відмови від Криму.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що Путіна вмовляли закінчити війну нічиєю. Однак сам політик впевнений, що такий варіант розвитку подій для нього завершиться втратою влади.

Вас також можуть зацікавити новини: