Путін не згоден на нічию у війні з Україною, заявив Піонтковський / фото REUTERS

Кремлівський диктатор Володимир Путін не згоден завершувати війну проти України "почесною нічиєю".

Як зазначив політолог і публіцист Андрій Піонтковський, президент РФ упевнений, що такий варіант розвитку подій для нього завершиться втратою влади.

"Днями опублікували скандальні матеріали так званої групи Second Track, яка на чолі з відомим агентом впливу Росії Томом Гремом намагалася в неформальній бесіді домовитися з Путіним про завершення війни в Україні. Диктатору пропонували "почесну нічию", яка передбачала, що більшість окупованих територій залишаються у складі країни-агресорки, а Росія припиняє вогонь. Виявилося, що Володимир Путін на "почесну нічию" не згоден, хоча все його оточення якраз про це і думає. Він зрозумів, що для нього це завершиться втратою влади", - написав він.

Відео дня

Піонтковський вважає, що через внутрішні проблеми Путін не поїде до Туреччини зустрічатися з Реджепом Таїпом Ердоганом:

"Двійника до Ердогана Пу посоромиться відправляти, а він сам не поїде до Туреччини, - це видно з його поведінки в питанні безпеки. Крім того, у нього зараз купа внутрішніх проблем, в тому числі і у відносинах з його елітою".

Путін хоче затягнути війну в Україні до кінця 2024-го - причина

Як писав CNN з посиланням на заяви американських чиновників, Путін навряд чи змінить свої плани у війні з Україною до виборів у США наступного року. Він сподівається, що можливий програш президента Джо Байдена змусить США скоротити свою підтримку України і поліпшити позицію Росії на переговорах.

Американські чиновники не сумніваються, що диктатор "намагається протриматися" до виборів 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: