Останнім часом дедалі частіше говорять про контрнаступ ЗСУ на Крим / фото t.me/KrimSegodnya

У Кремлі дійсно бояться за Крим й очікують початку боїв за український півострів, які можуть початися вже у 2023 році. Про це в новому випуску програми "Аргумент" розповів політтехнолог і офіцер ЗСУ Тарас Березовець. 

За його словами, окупанти на території півострова прискореними темпами зводять фортифікаційні споруди, їхня протяжність досягає 200 км. Також росіяни виставили 3-4 лінії оборони в районі Джанкоя, Красноперекопська, Армянська.

"Вони дійсно готуються до контрнаступу ЗСУ, вони дійсно розуміють, що це станеться. І удари, яких завдають по військових об'єктах, зокрема їх завдавали по Новофедорівці, Гвардійському, де розташовані російські військові аеродроми. Вони змушені були звідти перевезти захисну частину своєї бойової авіації, вивезти її за територію Криму", — говорить Березовець.

За його словами, це свідчить про те, що окупанти реально оцінюють можливість початку військових дій на території Криму до кінця нинішнього року.

Політтехнолог припускає, що в України вже має бути готовий план операції зі звільнення півострова.

"Чи можливі бойові дії на території Криму до кінця року? Так, вони можливі при певному збігу обставин. Якщо вдасться перекинути противника, для цього руйнуються транспортні вузли окупантів", — зазначив офіцер ЗСУ.

Він зазначив, що російська система ППО в Криму дірява, тому там будуть працювати більш серйозно: "Вал ракет і дронів".

Розмови про звільнення Криму

Наприкінці листопада 2022-го року радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що через півроку тимчасово окупований Крим вже буде звільнений.

Генерал США у відставці Бен Ходжес заявляє, що Україна звільнить тимчасово окупований Крим до кінця літа 2023 року.

Після заяв представників української влади про те, що Крим буде деокупований, ймовірно, у 2023 році, росіяни готуються до оборонних дій на території півострова.

Вас також можуть зацікавити новини: