У РФ заявили про атаку на Кримський міст / фото t.me/vanek_nikolaev

Міноборони Росії заявило про атаку морських дронів на Кримський міст. Стверджується, що по мосту запустили три безпілотники.

Перше повідомлення про нібито удар напівзаглибним безекіпажним катером з'явилося 1 вересня близько 23.15 мск: "Український морський безпілотник був своєчасно виявлений і знищений в акваторії Чорного моря".

Два інших повідомлення з'явилися вже після півночі, у ніч на 2 вересня.

Відео дня

У РФ заявили про атаку на Кримський міст / скріншот

У РФ звітують про знищення усіх трьох безпілотників.

Коментуючи цізаяви росіян, в Силах оборони півдня України заявили, що напруження ситуації навколо Кримського мосту-це тактика ворога:

"Те, що їм постійно щось мариться навколо Кримського мосту - це зрозуміло. Тому що діагноз точний, конструкція зайва. І вони просто намагаються вгадати час, коли це стане очевидним для всіх".

Як РФ намагається захистити Кримський міст - що повідомлялося

Нагадаємо, у британській розвідці повідомили, що Росія намагається захистити кримський міст від можливих атак за допомогою різних методів, включаючи системи ППО і підводні бар'єри.

"Росія використовує ряд засобів пасивного захисту, таких як генератори диму і підводні бар'єри, поряд з заходами активного захисту, такими як системи ППО, щоб підвищити живучість водних переходів і мінімізувати збиток від майбутніх атак. Важливість моста як для логістики, так і для символіки російської окупації обумовлює прийняття таких великих заходів захисту", - повідомлялося раніше.

Зазначалося, що Росія у значній мірі залежить від Кримського моста і поромів для перетину проток.

Вас також можуть зацікавити новини: