Експерт передрік Кримському мосту знищення / фото REUTERS

Кримський міст буде зруйновано остаточно, а тимчасово окупований Росією Крим перетвориться на "котел".

Такий прогноз зробив військовий експерт, полковник у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан у новому випуску програми "Балаканка" на каналі "Гроші".

"Це єдина артерія, яка з'єднувала материкову Росію і окупований Крим, пропускала через себе дуже великі обсяги військових поставок. Вибух на мосту зумовлює наступну епоху, яка передуватиме самому звільненню Криму", – заявив він.

За словами Світана, кількість цих поставок зменшиться. Рух (і автомобільний, і залізничний) мостом навіть після відновлення буде не такий "потужний".

"Російське керівництво братиме до уваги, що такі акти можуть повторитися. Кримський міст буде повністю знищено. Крим як такий стане оперативним "котлом", потрапить в оперативне оточення. Тобто ми переріжемо підходи до Криму, – зазначив експерт. – І вже після цього російське командування буде ухвалювати рішення про доцільність продовження сухопутної операції у Херсонській та Запорізькій областях... Це все ми побачимо найближчим часом".

Вибух на Кримському мосту 8 жовтня

Рано вранці 8 жовтня в мережі з'явилася інформація, що на залізничній гілці Кримського мосту виникла сильна пожежа.

У Росії заявили, що після підриву вантажівки на Кримському мосту загорівся залізничний потяг з паливом.

Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що в результаті вибуху на Кримському мосту сталося обвалення двох прольотів автомобільного полотна гілки. У Кремлі тим часом відрапортували, що президенту РФ Володимиру Путіну вже доповіли про вибух на Кримському мосту, він створив комісію.