Артсистеми РФ знімає зі зберігання, зазначив експерт / фото ua.depositphotos.com

Росія здатна сьогодні випускати нове озброєння (артилерійські системи, реактивні системи залпового вогню, важкі вогнеметні системи "Сонцепік", літаки), але ці можливості обмежені. Тому росіянам зараз простіше знімати зі зберігання зброю, яка у них ще є, розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Їм швидше і дешевше знімати техніку зі зберігання. Виробництво нових артилерійських систем - цілий технологічний ланцюжок, який не перестрибнеш. Особливо виробництво артилерійських стволів, це самий трудомісткий, самий високотехнологічний процес. Там спеціальні верстати, причому західного виробництва, і багато з них сьогодні стоять в неробочому стані через санкції, - зазначив він. - Сьогодні для рашистського ВПК це величезний геморой у виробництві нових артилерійських систем, танків, літаків".

За словами експерта, за період війни у РФ не зібрали жодного нового літака: "Вони там щось намагаються ремонтувати, знімати зі зберігання, заводити і ставити у стрій, але нові не виробляються".

Відео дня

"А ось таких речей, як "Сонцепіки", немає на зберіганні, це нове озброєння, вони у військах в обмеженій кількості. Їх не так вже й багато і випустили. І "Сонцепіки", і "Буратіно"... РСЗВ вони знімають зі зберігання, при цьому "Смерчів" практично немає, а ось "Ураганів" багато, артсистем теж достатньо... Виробництво нових зразків більш довгостроково і трудомістко, набагато дешевше зняти зі зберігання і запустити у бій", - підсумував Жданов.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення становлять близько 264 тисяч 660 чоловік особового складу. За останню добу українські захисники та захисниці знешкодили ще близько 600 російських загарбників.

Також РФ втратила 4 тис. 476 танків, 8 тис. 649 бойових броньованих машин, 5 тис. 582 артилерійські системи, 739 реактивних систем залпового вогню.

Вас також можуть зацікавити новини: