Україна втратила кілька американських БМП Bradley / фото wikimedia.org

Попри те, що за останні кілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley, ЗСУ продовжують звільняти території. Про це пише CNN з посиланням на аналіз розвідки з відкритих джерел.

Як зазначив військовий аналітик Якуб Яновський з Oryx, 16 знищених і пошкоджених БМП Bradley складають 15% від загальної кількості (109) переданих ЗСУ американських машин.

Бойова машина Bradley вміщує близько 10 військовослужбовців і використовується для перевезення особового складу в бою, забезпечуючи вогневу підтримку.

Коли у кінці січня в Україну була відправлена перша партія з більш ніж 60 автомобілів Bradley, підполковник Армії США Ребекка Д'анджело заявила, що бронетехніка буде мати важливе значення для наступальних операцій Києва.

Контрнаступ ЗСУ - Україна втратила кілька БМП Bradley і танк Leopard 2

Раніше УНІАН писав, що днями у запеклому бою на Запорізькому напрямку ЗСУ втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley. При цьому обійшлося без втрат серед особового складу - воїни допомогли один одному вибратися і врятувалися. У мережі опублікували відео цього бою.

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник на тлі втрати перших західних танків у ході контрнаступу ЗСУ попросив у Німеччини більше танків Leopard 2.