Україна просить у Німеччини більше танків Leopard 2. / фото wikimedia.org

Україна просить у Німеччини більше танків Leopard 2. "Українській армії вкрай необхідно набагато більше західних бойових танків, бойових машин піхоти та іншої бронетехніки", - заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник на тлі втрати перших західних танків в ході контрнаступу ЗСУ, повідомляє ntv.

За його словами, "кожен Leopard 2 буквально на вагу золота для вирішального наступу".

Мельник упевнений, що Бундесвер здатний передати більше, ніж 18 вже поставлених танків зі своїх запасів (їх налічується більше 300). Він вважає, що нинішню кількість можна було б "потроїти, не ставлячи під загрозу здатність Німеччини до самооборони".

Також Мельник попросив передати українській армії "ще 60 бойових машин піхоти Marder".

Подробиці бою, в якому ЗСУ втратили Leopard 2 і Bradley 

Як писав УНІАН, у мережі з'явилося відео запеклого бою на запорізькому напрямку фронту, де зараз триває наступ ЗСУ. Зазначалося, що під час цього бою українські бійці втратили танк Leopard 2 і кілька БМП Bradley. Разом з тим, воїни допомогли один одному вибратися і врятувалися без втрат серед особового складу.

За словами військового експерта Олега Жданова, російська пропаганда активно тиражує це відео, перебільшуючи втрати ВСУ.

А військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому ЗСУ не послали в бій танки Т-64 і БМП-1/2/3, а відправили БМП M2 Bradley.